top of page
  • Skribentens bildJesper Andersson

Uppdatering kring portföljen!Utöver att det händer mycket på den sidan av livet, så händer det inte speciellt mycket på portföljsidan. Det är förhållandevis långt kvar tills mina bolag rapporterar och jag ligger faktiskt mer stabilt än på mycket länge. Kanske kan detta ha att göra med att viss erfarenhet börjar göra sig påmind eller om det helt enkelt är så att ”det här har hänt förut”. Oavsett så finner jag det väldigt tröttsamt att stressa upp sig över vad som händer och sker på daglig basis, utan har försökt att fokusera mer på när det väl kommer nyheter för branscherna eller bolagen specifikt.


Jag har flyttat portföljen från Avanza till Nordnet då min upplevelse är att Nordnet är mer rakt på sak medan Avanza erbjuder mer ”lull-lull” på sin plattform. En smaksak givetvis, samtidigt har Avanza under lång tid haft problem med nyckeltal och statistik. Kombinera detta med att jag generellt håller lägre aktivitet så passar Nordnet bättre, idag i alla fall. Huruvida det blir här pengarna får ligga framåt återstår helt enkelt att se, den plattformen som presterar bäst ska också ha äran att hålla min portfölj.


Kort sammanfattat portföljmässigt så har jag fortsatt att köpa aktier i Gaming Corps, dock inte riktigt lika mycket som tidigare. Det har enbart att göra med att jag vill fokusera på att försöka få upp andelarna i några av mina mindre positioner. Däremot är jag väldigt taggad på att fortsatt följa utvecklingen av företaget och min förhoppning är att det kommer hända mycket positivt under kommande året.


Utöver detta så har jag bestämt mig för att fullfölja min lottsedel i Blick Global Group och därmed har jag ett rätt hyggligt innehav idag. Det här är verkligen inte att ta som ett aktietips men jag tycker att det senaste årets utveckling ur bolagets synvinkel varit mer än intressant. Bolagets befintliga verksamhet ska dock bevisa sig även över tid och det är i runda slängar ett år sedan dotterbolaget Brand Legend gjorde entré. Detta, samt att Wiget enligt utsago är tillbaka på pre-covid nivåer och att OMI är på gång att släppa spel gör att där lär finnas mycket intressant närmaste året.


Bergs Timber agerar lite som portföljens ankare och där går man troligtvis mot ett svagare år i år. Dock finns det väldigt mycket som på lång sikt talar för caset på lång sikt rent verksamhetsmässigt. Sedan går det inte att komma ifrån att bolaget är extremt billigt samt att det fortfarande värderas som ett renodlat råvarubolag, vilket det idag inte alls längre är. Jag hoppas på svikande kurs och billigare aktier, allt annat lika.


Savelend fortsätter att vara en del av portföljen även om jag stannat av med inköpen. Lite osäkerhet har infunnit sig huruvida deras affär fungerar i lågkonjunktur, dvs att kreditförluster för spararna på plattformen inte skenar, och därför har jag tagit det lugnt. Detta i kombination med en hög värdering har gjort att jag inte köpt några nya aktier, även om nyköp mer och mer blir troligt.


Däremot har jag släppt Zordix helt. Nu verkade bolaget ha haft en initialt lyckad release med Smalland, och nyheterna om aktieaffären med bolagets styrelseordförande, VD samt inblandade fond, var en mycket trevlig sådan, så har jag landat i att bolagets spelportfölj för tillfället inte skapar det förtroende jag anser mig behöva. Dessutom så är jag lite osäker kring transformationen från Zordix till Maximum Entertainment. Mer eller mindre tas Zordix över av det bolag som man förvärvade för ett och ett halvt år sedan. Jag vill gärna se tydligt att detta blir till gagns föll bolaget som helhet. Klart intressant är det dock fortfarande och nästa spelsläpp är Bramble, vilket jag personligen har stort intresse kring och lär spela.


Som femte, och sista, bolag i portföljen så har jag köpt Nordic Paper. Likt Bergs framstår det som mycket aptitligt sett till värdering, framtida potential, utdelningsnivå i år och framgent samt industrinisch. Förvisso är skuldsättningen hög, men där finns också goda skäl att tro att detta kan betas av med egna kassaflöden och fortsatt sund finansiell ställning. Summa summarum klart intressant på sikt, även om kursen sannolikt kommer att kunna röra sig ordentligt det närmsta året.


Fokus nu är att fylla på med mer Savelend, Nordic Paper och Bergs i första hand då innehaven är för små för att det ska betyda något på både nedsidan och uppsidan. Jag lär köpa både Gaming Corps och Blick för att hålla vanan uppe men där är är jag framförallt i Gaming Corps fall relativt tankad.


Fullt fokus mot rapportperioden!


Tills nästa inlägg, ha dé!


/Jeppe

bottom of page