top of page
  • Skribentens bildJesper Andersson

Tillbaka efter semestern!

Underbart är kort heter det. Mina fyra veckors semester är idag till ända och imorgon bär det av på väg till jobbet igen. Spontant är jag mycket nöjd med mina fyra veckor även om tiden har gått i extrem ultrarapid. Med det i åtanke så känns det till och med lite skönt att få lite mer struktur i vardagen. Det innebär såklart också på att börsen kommer att följa lite mer aktivt än under framförallt de senaste två veckorna.


I augusti drar som bekant rapporterna igång igen för mina bolag. Där har egentligen inte hänt speciellt mycket under sommaren mer än att kurserna har dalat. Men Tourn, Gaming Corps och Lohilo är fortsatt kvar. Däremot gjorde jag mig av med samtliga resterande innehav av anledningar som jag tagit upp i tidigare blogginlägg. Kort sammanfattat kan det härledas till att det antingen var svårt att få tag på information, att de var för dyra sett till risken eller att deras finansieringslösning var en aning svåröverblickbar och oförutsägbar.


Det betyder att det initiala klippet jag tyckte mig se i Zordix har utgått. Trots min idoga vilja att investera i underhållning, gaming och iGaming så är det bara att konstatera att mycket av det som är bra fortfarande är dyrt. Jag har därför avstått från att investera mer i sektorn utöver mitt innehav i Gaming Corps som trots allt får ses som ett osäkert kort i dagsläget. Men där har jag i alla fall en tydlig bild av bolaget.


Jag har dock, vis av erfarenhet, inte tagit beslutet att koncentrera mig till tre innehav. Dels blir rapportkalendern så oerhört kort och jag tycker trots allt att rapporter är kul att läsa, dels vill jag ändå ha en viss diversifiering. En aning motsägelsefullt (för att inte säga väldigt motsägelsefullt) så har jag återigen plockat in Savelend som fjärde och minsta innehav. Jag hade dem tidigare i år men då föll innehavet ut då jag inte riktigt förstod mig på verksamheten samt att de var för dyra. Sistnämnda gäller fortfarande, men skillnaden är att jag har byggt upp en tro på att deras strategi för 2025 kommer att falla väl ut. Då blir det en trevlig resa ändå, trots dagens värdering. Dessutom är målsättningen att bolaget ska vara lönsamt till slutet av året vilket gör att risken ska minimeras. Det är i alla fall så prognosen ser ut och dessa ska man som bekant alltid ta med en nypa salt. Men för att komma tillbaka till mig och varför jag är med är för att jag kommer att bygga ett innehav utan att titta på var kursen står. Bolagets affärsmodell är mig veterligen relativt robust och med attraherandet av institutionellt kapital så är det de styrketecken jag letat efter. Jag har ingenting emot om kursen går ner.


Så ser det alltså ut, och jag vet att jag skrivit om det tidigare, men den här gången känner jag mig tillfreds med analysen kring mina innehav. Känslan är att jag vill äga bolagen för bolagen, inte för kurserna. Med detta sagt så är det återigen bara att borra ner huvudet och fortsätta vara noggrann i bedömningen av all information som når marknaden!


Tills nästa inlägg, ha dé!


/Jeppe


bottom of page