top of page
  • Skribentens bildJesper Andersson

Små positioner tagna vilket betyder inledd bevakning 1/2!

Efter flertalet genomläsningar av portföljbolagens rapporter samt mina efterföljande intensiva rapportanalyser i huvudet, så har jag gett mig i kast med att addera ett eller två bolag till portföljen. Spiffbet står fortfarande för en stor majoritet av det totala innehavet, men där känner jag mig ganska färdig för tillfället även om det rycker hårt i köpnerven när -30% har nåtts. Kursutvecklingen har varit en besvikelse men bolaget har sedan förra året gått åt helt rätt håll och om jag får som jag vill (vilket jag dock sällan får) så har bolaget gjort slag i saken av sin turnaround senast i Q4 detta året. Med detta ständigt i bakhuvudet så känns det ändå rationellt att titta även på andra bolag och börja bygga positioner där utöver i att fylla på i Fantasma och Gaming Corps.


Jag funderade ganska länge på vad det är jag egentligen kan och jag ska väl vara ärlig och säga där att jag kom fram till att jag inte kan så värst mycket när allt kommer omkring. Det är lite av syndromet att ju mer man läser på, desto mer förstår man hur lite man egentligen vet. Så beslutet blev likt tidigare att hålla sig i min sfär där jag känner mig någorlunda trygg i att jag i alla fall har koll på grunderna. Detta har lett fram till att jag tagit två positioner i syfte att bevaka bolagens utveckling och nyhetsflöde. Och nej, det betyder inte investeringar i riskfyllda läkemedelsutvecklingsbolag. Där får till och med jag ont i magen.


Ingen är väl förvånad i att det åtminstone i ena fallet blev mer iGaming. Under tiden som jag läste på om Spiffbet kom jag i kontakt med ett av de spelbolagen som Spiffbet distribuerade. Detta bolag kallas för Lady Luck Games (eller Ll Lucky Games på First North) och är en mycket ung spelleverantör (faktiskt grundad så sent som 2019). Bolaget har en liknande filosofi som Gaming Corps i att man vill äga sin egen plattform för spelleverans och genom den integrera in sin spelportfölj via aggregatorer och operatörer. Detta ger vid kritisk massa bättre marginaler. Dessutom har bolaget också större friheter i och med att de inte blir beroende av en tredjepart, vilket är något mitt tredje bolag Fantasma är.


Lady Luck är skapat av fyra personer. Huvudgrundarna är Mads Verner Jorgenssen samt den legendariska spelskaparen Rasmus Kjaer som var med IO interactive och skapade Hitman-serien. Därtill tillkommer två programmerare från Lettland. Bolaget har kontor i Köpenhamn, Malmö, Malta och Riga vilket är ganska utspritt för de 15 anställda bolaget hade vid sin börsintroduktion.


Som vanligt när det kommer till iGaming så vill jag gärna undersöka hur det är att vara kund. Det är värdefull information att kunna testa produkterna och i det här fallet faktiskt spela med riktiga pengar. När allt kommer omkring så är det spänning och underhållning jag köper och i och med att konkurrensen är så extremt hård i Europa så ska det mycket till för att pengarna inte ska spelas på någon annan slot från en mer känd utvecklare.


Bolaget har fokuserat på att bygga kvalitet i portföljen och jag anser att man definitivt har lyckats. Rasmus Kjaer är Art-director i bolaget och där får jag säga att flertalet av deras slotar har riktigt imponerande grafik, vilket han varit en stor bidragande del i. Produktmässigt håller de alltså hög klass. Fokus gäller framöver att få ut dem på bra platser hos operatörerna. Där finns definitivt mycket att arbeta med samt bevisa att man klarar av.


Bolaget tjänar i nuläget knappt pengar. Då kan man ju verkligen undra:


Jeppe, varför ett förhoppningsbolag till? Kan du inte bara köpa Svolder eller industrivärden för en gångs skull och om inte annat i alla fall få lite direktavkastning?


Men nej! Jag följer min strategi. Den bästa strategin är den man kan hålla sig till. Dock hjälper mina tidigare vetskaper kring spelutveckling och speldistribution. Det tar helt enkelt tid och kostar pengar i att ha en ambitiös spelutvecklingssatsning. Något som dock har förankrat en viss grundläggande tro på bolaget är att Dionysus (ägarna bakom jätteoperatören Videoslots) och den erkända aggregatorn EveryMatrix gått in som större ägare i företaget. Sådant gillar jag, även om det ger en garanti som är lika med noll i hur bolaget faktiskt kommer gå.


Jag kommer framöver, om beslutet landar i att jag faktiskt börjar bygga på den här positionen, att göra en ordentlig fundamental analys i samma anda som de kartläggningar jag gjorde om Spiffbet och Gaming Corps. Är det någonstans det blir avgörande för om det är möjligt att bygga ett förtroende i caset så är det när man verkligen nördar ner sig och gottar sig åt all information som publikt finns om bolaget.


Kursen lär gå som en jojo innan bolaget blir bevisat för marknaden (och vi vet ju aldrig om det tar sig därifrån heller...) så det gäller som vanligt att hålla järnkoll på- och bedöma rapportering, VD- ord och nyhetsflöde. Bolaget är spännande och har producerat bra spel under sina korta levnadstid samtidigt som det attraherat namnkunniga investerare.


Och det får vara allt för kvällens raljerande. Dels börjar jag bli trött, dels vill jag spara så mycket som möjligt om bolaget till den analys jag hoppas att jag ska göra. Det förutsätter ju att denna investering blir av, men just nu ser det faktiskt ganska ljust ut vilket även magkänslan indikerar. Men jag känner mig själv väl och vet att jag har tvärvänt tidigare så vi ska väl inte slå på stora trumman än. Kanske snart dock...


Del två av "Små positioner tagna vilket betyder inledd bevakning" kommer inom kort. Där kommer faktiskt ett femte bolag att trilla in i portföljen, men vilket det blir får bli avslöjat då.


Tills dess, ha dé!


/Jeppe

bottom of page