top of page
  • Skribentens bildJesper Andersson

Scout Gaming och Intervacc behåller sin bevakning + en riktig outsider!

Efter intensivt läsande, grävande och funderande så har beslutet tagits att bevakningarna på Scout Gaming och Intervacc får vara kvar. De klickar i hyfsat många boxar av det som går att läsa sig till, och summa summarum så är den generella bedömningen att det är så pass intressant gentemot andra företag för att det ska vara värt att fortsätta bevaka. Så det ska bli riktigt kul. Det betyder också att väldigt mycket av vad jag följer kontinuerligt nu kommer att ta ännu mer plats baksätet, vilket ska bli rätt skönt.


Nu tåls det ju att sägas att det är väldigt hög risk i båda dessa företag då de i skrivande stund inte tjänar pengar och båda bolagen lider av motgångar bakom sig. Intervacc har haft fördröjd försäljningsstart och straffats hårt av detta av marknaden. Detta trots att bolaget egentligen har haft väldigt bra år bakom sig där man faktiskt har tagit ett djurvaccin från idé till färdig produkt att sälja. Bioteknik och forskningsbolag är enligt min uppfattning inte speciellt bortskämda med att lyckas med sina projekt. Samtidigt kanske det här är en fas där perspektivet på bolaget förändras. Tidigare har man kikat på potentialen och utvecklingens faser och bolaget har värderats efter det. Nu är man i en kommersiell fas vilket troligtvis också gör att perspektivet förändras från forskning till sälj, vilket i sin tur leder till mer fokus på siffror. Och där är man som bekant bara i början. Rena spekulationer från min sida såklart, men rimligtvis kan det ligga något i det. Det gör också att eventuella aktieköp kan anses vara ganska bra i detta läget om man tror att Intervacc ska leverera på den marknaden de börjar agera på.


Scout å sin sida har ett riktigt stökigt 2022, där omsättningen har gått direkt i stöpet, besparingsprogram initierats, stor nyemission gjorts och där man gjort om sin affärsmodell en aning för leveransen av sin Sportprodukt. Jag gillar Scouts produkt, vilket jag skrivit tidigare, men rapporteringen har talat sitt tydliga språk och det är att den finansiella ställningen i bolaget varit allt annat övertygande med stora förluster även när bolaget ökade sin omsättning ordentligt. Då är det rimligt att ifrågasätta om produkten har ett existensberättigande oavsett vad jag själv tycker. Och det är väl den bevisbördan bolaget har i detta läget, att det faktiskt går att tjäna pengar på deras produkt. Ägarlistan är fortfarande riktigt mäktig vilket är ytterligare en fjäder i hatten, även om det aldrig garanterar något alls.


Till sist har jag även köpt en liten bevakning i Blick Global Group igen. Även om det är ett bygge vars transparens går att önska mer av så finns det något spännande med att bygga upp en iGaminggrupp från grunden. Dock är det verkligen att betrakta som en joker och jag har i princip ingen finansiell risk här överhuvudtaget i dagsläget.


Sedan ska det tilläggas att jag med absolut säkerhet inte ens kan i närheten av så mycket om respektive bolag i skrivande stund för att vara komfortabel med att lägga större pengar på dem. Likväl står bevakningarna kvar och det är positivt. Förhoppningen är att det går att börja förankra att dessa bolag har en ljus framtid tillmötes och att det därmed går att göra större "bets" på dem. Det skulle innebära ett månadsspar för mig.


Nu får vi helt enkelt låta ödet visa vad framtiden har i sin bakficka.


Tills nästa inlägg, ha dé!


/Jeppe

bottom of page