top of page
  • Skribentens bildJesper Andersson

Roliga rapporter från Fantasma Games och Blick Global Group!

Igår rapporterade spelbolaget Fantasma Games sin kvartalsrapport och det var faktiskt riktigt upplyftande läsning. För den som läst tidigare inlägg om min röriga väg fram till de innehav jag har idag vet att Fantasma var en minst sagt het kandidat innan valet till slut föll på Gaming Corps. Med det sagt så har jag inte slutat följa dem utan läser samtliga pressreleaser med stort intresse.


Igår nåddes en viktig milstolpe då bolaget nått lönsam tillväxt. Resultatet landade på lite över en miljon efter en brutal omsättningsutväxling som var starkt grundad organiskt men som kryddades med förvärvet från konsoliderader Wiener Games. Vidare ses väldigt goda utsikter för att nå det interna målet om att nå 250 kvalitativa operatörer fram till år 2023. Total omsättning landade på 7,5 miljoner kronor och spelen de lanserat har under kvartalet haft en spelomsättning på hela 1439 miljoner kronor. Inte illa!


Sägas ska att Fantasma fortfarande är en mycket liten spelare i sammanhanget, med det här var ett styrkebesked av rang och en indikator på vad som kan hända med omsättningen när bolag i den här branschen börjar nå kritisk massa. Grattis till ägare, ledning och medarbetare för ett bra kvartal. Det är denna utvecklingen jag hoppas kommer att ske i just nämna Gaming Corps så småningom.


Vidare har vi kort om Blick Global Group som jag av någon anledning aldrig lyckas släppa bevakningen av. Omsättningen ökar återigen och det är framförallt Brand Legends, nytillskottet under kvartalet, som bidrar med positiva signaler. Wiget har levererat under bolagets förväntningar men spås i och med kommande sportperioder och fotbolls-VM få ett bra momentum i affären. OMI fortsätter att utveckla sina spel, men det är en verksamhet som det redan nu står klart kommer ta tid innan den ger något avtryck finansiellt.


Anledningen till att rapporten är intressant är att bolaget återigen börjar visa lite momentum. Visst, det ligger brutala utspädningar bakom förvärven och det ligger sannolikt en hög finansieringsrisk framgent när nya förvärv så småningom lär ansluta till bolaget. Ändå är bolagets ambition om att bygga ett investeringsbolag inom iGaming spännande att följa. Jag lär inte köpa aktier i bolaget förrän det verkligen visar sig fungera, men kommer det kraftiga bevis för att så är fallet så har jag lovat mig själv att ompröva min analys ordentligt. Där är vi inte än.


På torsdag nästa vecka inleds för övrigt min rapportperiod med bolaget Tourn. Fram tills dess finns det många rapporter att läsa på vägen.


Tills nästa inlägg, ha dé!


/Jeppe

bottom of page