top of page
  • Skribentens bildJesper Andersson

Redwood ut, Blick Global in, hybris kvar!

Ibland funderar jag ärligt talat på att enbart köpa indexfonder. Trots att det är skittråkigt, trots att det saknar omdöme och trots att det är så långtifrån kött och blod som det bara går. Men att just kunna få känna att det här behöver jag inte bevaka eller ha en fördel gentemot marknaden i. Det kommer att tuffa på.


Skam den som ger sig. Det gäller att veta vad man kan och sedan borra vidare på det. Det här har lett till ytterligare en förändring i portföljen, en förändring som jag hoppas också ska bli den sista jag gör inom en överskådlig framtid. Jag är en helt vanlig småsparare som är intresserad av spel och underhållning och som knegar i en vanlig butik. Jag kan alltså absolut ingenting om läkemedel eller läkemedelsutveckling. Det går att läsa på och analysera och bli skitbra på detta, samtidigt är säkerligen vägen dit inte rak och jag hade garanterat åkt på smällar innan jag hade hittat något som faktiskt lyckas.


Redwood Pharma har allt på pappret med sig för tillfället vilket gör att jag har all tro på att företaget faktiskt kommer att lyckas med sina produkter. Jag har dock tvingat mig själv att piska ner min hybris och verkligen granska detta och min egen analys. Då blir det ganska tydligt att jag förvisso kan väldigt mycket om caset, men kan jag tillräckligt för att känna mig bekväm? Svaret på sistnämnda är nej, har jag kommit fram till.


Det har återigen lett till att mitt tredje bolag i portföljen har hamnat på marknaden och sålts. Det här föranledde till att jag tittade igenom mina anteckningar över bolag jag tidigare tittat på. Adventure Box strök jag direkt och de testägs inte längre. De behöver uppdatera sin produkt rejält innan det blir intressant. CGIT har förvisso ett helt galet lågt P/E, men här faller det på grund av att jag inte kan deras affärer. Angler Gaming har sjunkit som en sten i år och är oerhört intressant men där faller det på att det helt enkelt kommuniceras så lite från bolaget att det blir omöjligt att hålla sig uppdaterad kring. EasyFill skulle jag kunna äga, men där är riskerna för tillfället för stora. I takt med att streamade spel får allt större satsningar från större aktörer så känns det som om luften gått ur Game Chest i det korta perspektivet. LeoVegas lider av en pressad börskurs, men det är för stora för min smak. Därtill kan man lägga till ungefär fem till tio bolag till som jag ratat.


Jag fastnade till sist för Blick Global Group som värderas till 50 miljoner efter sin nyligen genomförda emission. Blick Global har jag haft ögonen på i samma veva som jag började med Spiffbet och jag ägde faktiskt den aktien en kort period som test förra sommaren. Dessvärre föll magkänslan då. Där finns väldigt mycket att bevisa i detta bolaget, inte minst när man nu tar steget ut för att bli en utpräglad inkubator inom iGaming. Och ja, ni läste rätt: jag är numer all-in iGaming. 100% av mina besparingar är exponerade mot spelmarknaden.


Det som gör att jag har gått in med en liten post i bolaget är att deras första förvärv i Wiget Group förhoppningsvis står inför en ketchupeffekt. Då de är inriktade mot kundanskaffning åt sportoperatörers räkning så går det i princip att anse att 2020 är ett förlorat år för deras verksamhet tillväxtmässigt. Blick förvärvade även OMI Gaming så sent som för några veckor sedan och det finns en hel del som tilltalar där. Det som inte tilltalar med Blick Global Group är att förtroendet för bolaget är historiskt lågt och att det finns goda skäl till det. Det har varit extremt brokigt ända sedan tiden då de hette AHA-World.


Det finns en risk/reward som är attraktiv givet deras låga värdering samt att marknaden förväntas växa så mycket som faktiskt gör. Blick blir även med emissionen av med sina dyra, kortfristiga skulder vilket är direkt resultatpåverkande kommande kvartal och det tåls också att sägas att trots att utvecklingen absolut inte varit något att skryta om så är bolaget lönsamt i grund och botten. Men det här är att anse som en chanslott. Det är å andra sidan en chanslott som jag kan bedöma. I och med att bolaget vill förvärva fler bolag i tidigt stadie så räknar jag med att bolagets aktier kommer att öka till följd av utspädningar.


Nu borrar vi vidare helt enkelt och det kommer finnas bra med tillfällen framöver att återkomma till min portfölj och dess utveckling. Spiffbet, Blick Global Group samt Gaming Corps utgör nu potentialen.


Vi borrar vidare!


Ha dé!


/Jeppe

bottom of page