top of page
  • Skribentens bildJesper Andersson

Nyhetssvep i brist på annat bättre!

Snart har alltså halva 2022 redan förpassats till historien, vilket egentligen är helt galet. Medan detta i mångt och mycket är en underbar period på året, med ljusare dagar och överlag piggare och gladare människor runtomkring en, så finns där några saker som jag definitivt hade kunnat vara utan. Detta rör främst att det är under den här perioden som besked inkommer i ultrarapid och i ohyggliga volymer kring kollegors och vänners beslut om att flytta, börja plugga eller ta sitt pick och pack för att börja resa. Jag missunnar verkligen ingen sitt val att göra det ena eller det andra för att uppleva häftiga saker eller utvecklas. Men för mig, som ska bryta dessa relationer som byggts upp under lång tid, så är det en aning påfrestande. Vissa svider såklart mer än andra, men sammantaget är det ändå en intressant reflektion att jag efter hela fem år på samma arbetsplats fortfarande upplever samma melankoli i denna annars så trevliga period på året. Å andra sidan så ska detta bara tas som positivt, för då är det ju faktiskt så att dessa personer har gjort avtryck.


Och med detta ur vägen så är det dags att dra en repa om vad som hänt kring börsportföljen samt om bolagen på bevakningslistan:


QBank tar plats i portföljen (igen...): Medan jag redan har skrivit om varför Zordix känns fundamentalt undervärderat, om varför Gaming Corps har en långsiktig plats givet dess utveckling och om varför Sprint om några år är intressant på grund av sin affärsmodell, så har Bioextrax haft en liten position på några tusenlappar. Avsikten har varit att ta en större position under året. Nu gillar jag verkligen idén kring Bioextrax och de avtal som ligger på bordet vittnar om att det här kan bli hur stort som helst. Det här gör dock att jag har två bolag i portföljen som inriktar sig på biotech. Där är min bedömning att Sprint har kommit längre samt att de faktiskt har bevisat sin affärsmodell (även om den stora hävstången är still-to-be-seen och kanske aldrig kommer inträffa). Efter att ha läst QBanks memorandum för nyemissionen valde jag att plocka bort tusenlapparna i Bioextrax och placera dem i QBank. Visst, likviditeten i aktien är bland det sämsta jag sett och bolag på Spotlight har generellt större risker kring sig, men bolaget har ändå kommunicerat en tydlig plan som de än så länge levererar på. Alltså: Bioextrax ut, QBank in.


Gaming Corps skriver avtal med ComeOn Group: I eftermiddags kom ett pressmeddelande kring att Gaming Corps skrivit avtal med ytterligare en framgångsrik operatör i ComeOn Group. Dessa driver totalt 17 varumärken varav många är stora på vår egen hemmamarknad. Även om detta enskilda avtal knappast gör stort finansiellt avtryck kortsiktigt, så börjar andelen signade kvalitativa operatörer bli riktigt imponerande.


Sprint Bioscience avancerar med Nash: Även om detta pressmeddelande knappast handlade om framsteg som inbegrep milstolpebetalningar, så är det ändå skoj att höra att projekten hos partners går framåt. Sprint har skrivit ett tilläggsavtal till det tidigare avtalet med LG Chem om att leda projektet om en proof- of-concept In-Vivo studie. Resultat väntas finnas tillgängliga Q1 2023. Mer info finns HÄR!


Zordix har haft kortsiktig, positiv kursutveckling: Det är i sådana här situationer som det är lätt att få confirmation-bias och bara tro att det beslut man tagit är rätt. Om man tittar på siffrorna för Zordix idag så är bolaget fundamentalt undervärderat. Men bolaget har också rapporterat endast ett kvartal i sin nya kostym. Det finns gott om exempel på bolag som gjort en "transformativ resa" för att sedan sluta på botten. Zordix har alltså, enligt min bedömning, fortfarande en lång väg att vandra innan bolaget bevisar att det hanterar sin nya storlek. Detta trots att jag mer och mer tror stenhårt på det.


Och på tal om Zordix: Bramble: The mountain King, som utvecklas av Zordixstudion Dimfrost, ser riktigt bra ut. Spelet sticker verkligen ut och det var till och med så att jag plockade in det på önskelistan på Steam. Det har en lite annorlunda tolkning av nordiska sagor och för den som vill bevittna spelet i rörelse så väntas en riktigt våldsam och mystisk trailer HÄR! Då spelets utvecklare är svenska, vilket givetvis gjorde att jag blev enormt intresseras, och baserade i Norrköping så gjorde jag lite research. Bland annat hittade jag en sevärd presentation av bolagets CEO Fredrik kring hans resa från att starta företaget, bli uppköpta samt att under 2022 någon gång släppa Bramble och därmed deras första stora spel. Den hittas HÄR!


JS Security gör nyemission: Bolaget tillhör de intressanta tillväxtkandidaters som likt Bioextrax kan ha en mycket fin framtid framför sig om de spelar sina kort rätt. Om man har läst rapporteringen så har en kapitalanskaffning sett troligt ut egentligen från det att man gick till börsen. Detta framförallt för att ge bolaget det försäljningsutrymme som kommer krävas för att få ut produkterna på marknaden ordentligt. Nu blev teckningskursen väldigt låg tyvärr, men bolaget får fortfarande ligga kvar på bevakningen.


Scout Gaming Group tappar i princip hela börsvärdet: Deras idé är ju på pappret så bra. Men vet har verkligen inte tagit fart. Nu har bolaget till och med tvingats till en bryggfinansiering för att få behålla sin listning innan en ny kapitalanskaffning ska genomföras. Jag håller tummarna för att detta vänder så småningom, men det kommer ta tid. Niklas Braathen tar för övrigt plats i styrelsen, vilken hade en stor roll i Enlabs resa på börsen. Jag håller ärligt talat bolaget som en riktigt het kandidat att en dag ta en plats i portföljen, men det ska till att de bevisar sig ordentligt för att detta ens ska övervägas.


Det finns såklart mycket mer att skriva om, men detta var det från de senaste sju dagarna jag fann var av mest intresse för min egen del. Förhoppningsvis får någon annan nöje av detta också.


Tills nästa inlägg: ha dé!


/Jeppe

bottom of page