top of page
  • Skribentens bildJesper Andersson

Nu gäller det att "borra" när bolagen tappar i värde!

"Fritt fall!", "Inflationen äter upp allt!", "Putinpriser" etc etc. Det råder verkligen ingen brist på synonymer för att beskriva den situation och omvärld som för tillfället knackar på gemene mans dörr. För egen del har det främst märkts av i en avsevärt högre bränslebudget på månadsbasis då jag pendlar en hel del.


Då bloggen främst är riktad mot börs och aktier så är det också där som dagens inlägg kommer lägga sitt fokus. Det går lugnt slå fast att allt i princip är blodrött. Sentimentet är helt annorlunda än för två år sedan då det mer eller mindre gick att kasta pil på vilken aktie man skulle köpa, för att sedan se den öka i värde.


Med det sagt så är det väl i sådana här tider som det verkligen visar sig vilka bolag som har kläderna på sig när det regnar. Än så länge så har rapporterna från börsens större bolag under året mig veterligen varit bra, men det ska bli intressant att se både Q2 och Q3 där fler omvärldsfaktorer har fått sin chans att påverka.


För egen del står tidigare nämnda strategi fast och just nu så är min ambition att frigöra så mycket kapital som möjligt varje månad (utan att kompromissa med att leva) för att skjuta in till de bolag som jag anser har en ljus framtid för sig. Visst, fokuset är mer på tillväxt och alla bolag tjänar idag inte pengar, vilket leder till större volatilitet (och därmed indirekt också både möjligheter och risker). Jag har lockats rejält av att göra kortsiktiga trades i större bolag som gått ner enormt i värde (till och med för mycket) men jag har den strategi jag har av en anledning, och den är både genomtänkt och har en genomarbetad plan för oförutsedda händelser. Samtliga bolag (Tourn, Zordix, Gaming Corps, Lohilo, QBank och Sprint) kommer jag att köpa i.


Sägas ska i övrigt att jag än så länge, peppar, peppar, är speciellt påverkad de prishöjningar som sker överallt. Min levnadskostnad är från start låg, och då jag tycker att det är kul och intressant att hålla ögonen öppna där man kan få ut mest värde för pengarna så är detta inte en kostnad som jag ser mig själv öka nämnvärt. Då får istället andra saker kosta mer. Detta ger också utrymme för att kunna spara ordentligt nu när priserna börjar bli riktigt humana på börserna. Det är egentligen bara att borra ner huvudet och köra på. Titta inte på kursgrafen, läs rapporterna noggrant och gör löpande bedömningar. Vi kommer nog se att vi kommer ur den här krisen också så småningom. Det är i alla fall vad jag vill, och kommer, tro på.


Tills nästa inlägg; ha dé!


/Jeppe





bottom of page