top of page
  • Skribentens bildJesper Andersson

Minskar i Tourn!

Med tanke på alla de smärre oroligheter som alla vid detta laget känner till (enough said), så har jag funderat en hel del på konsumtionsmönster under den senaste månaden. Det började efter tankeställaren i Lohilo, där jag släppte bolaget till en smärre förlust efter att ha fått se ganska ordentligt vikande försäljning.


Huruvida influencers vara eller icke-vara kan debatteras till oändlighet så är det bara att konstatera att de influencers som blivit framgångsrika under de senaste åren gjort mängder med intressanta partnerskap. Man har använt sitt varumärke för att sälja ett företags produkter. I en glad marknad slåss företag om att få konsumenternas gunst och man gör allt för att synas och stå ut i mängden. Tourn, som hjälper influencers med sina plattformar, har kunnat skära emellan på intäkterna och det har vuxit snabbt de senaste åren.


Idag känns inte detta lika självklart och jag har idag minskat innehavet i Tourn avsevärt. Så till den graden att det egentligen är att betrakta som en bevakningspost i dagsläget. Anledningen är enkel. Jag tror att man stöter på motgångar det närmaste året då de pengar som finns till förfogande hos konsumenterna kommer att prioriteras på andra håll. Jag har dessutom ingen lust att se de pengarna övervintra fram tills det att marknaden vänder.


Tråkigt såklart då sejouren i aktien därmed är att betrakta som kort, även om där ligger kvar en post, som dock ej är att betrakta som en väsentlig del i min koncentrerade portfölj.


Jag har en del bevakningar, men det kan även bli så att pengarna hamnar i något av de befintliga innehaven. Vi får helt enkelt se.


Tills nästa inlägg, ha dé!


/Jeppe

bottom of page