top of page
  • Skribentens bildJesper Andersson

LL Lucky Games bevakning avslutas!

Japp, det tvärvände angående Lady Luck Games, vilket jag inte alls är förvånad över. Som sagt, det har hänt förr och kommer hända igen. Beslutet har egentligen inte med dålig magkänsla att göra eller med upplevda problem kring företaget eller dess affär. Tvärtom, under mina efterforskningar så har slutsatsen stärkts i att Lady Luck kan ha något riktigt fint på gång. Anledningen stavas enbart i att jag anser att de spelbolag jag redan har i portföljen har kommit så mycket längre och att pengarna därmed kommer att kunna arbeta bättre där. Det finns helt enkelt mer potential där som är närmare att realiseras. Spiffbet är exempelvis inte speciellt långt ifrån att nå sitt Breakeven för första gången i bolagets historia, Fantasma står inför slutet av året inför en enorm ökning i distributionen om alla parametrar går bolagets vägnar och Gaming Corps gnetar i sin ständiga strävan efter att gå sina kunder tillmötes. I både Fantasmas och GC:s fall så har de redan kommit betydligt längre med sitt försäljnings- och distributionsarbete än vad Lady Luck har kommit. Återigen tåls det att sägas att Lady Luck har en imponerande kvalitativ spelportfölj och jag hade gärna haft bolaget kvar i mina ägor om det nu inte hade varit för att jag redan låg så sjuhelsikes tung i iGaming.


Det är inte omöjligt att LL Lucky Games kommer att göra ett intåg i portföljen så småningom, men i nuläget så anser jag att de spelbolag jag redan har är också de som är värda att vara långsiktig i. Dels har jag redan följt dem under betydande tid vilket är ett arbete som kräver en ansenlig mängd tankeverksamhet och tid, och jag orkar inte gå igenom samma utarmande process i ett spelbolag till. Dels är det utvecklande att faktiskt hitta något annat att verkligen nörda ner sig i. Så visst, magont kommer med läkemedelsutveckling, men även de dörrarna är numer öppna återigen.


Det finns en hel del intressanta småbolag vid horisonten och jag vill gärna ha bolag nummer fyra och fem klara för att kunna köpa i dem över lång tid. Som vanligt är dock tålamod en dygd som måste anammas och det gäller att hålla tentaklerna ute för att kunna hitta något som det går att bygga övertygelse och förtroende kring.


För övrigt har bevakning kring det andra bolaget som jag köpte parallellt med Lady Luck inte avslutats utan fortgår. Även om denna process med tillhörande beslut kan upplevas som flyktig så är detta dessvärre en av bieffekterna av att ha en koncentrerad portfölj med få innehav. Det gäller verkligen att alla parametrar är rätt för att jag ska kunna bibehålla min övertygelse kring bolagens case även när det går trögt för kurserna. I Spiffbets, Fantasmas och Gaming Corps fall så finns denna övertygelse och den måste finnas på plats för att jag ska kunna vara långsiktig. Det är något som byggs genom att kontinuerligt läsa rapporter, se presentationer och överlag läsa på om företagens branscher och marknader.


Så nu kavlas ärmarna upp och det arbetet påbörjas igen...


Fortsatt trevlig onsdag!


/Jeppebottom of page