top of page
  • Skribentens bildJesper Andersson

Kort portföljuppdatering sedan försäljningen av Spiffbet!

Trots att försäljningen av Spiffbet resulterade i en rejäl smäll ekonomiskt så infann sig snabbt ett gediget revanschsug. Det kommer läggas än mer arbete på att gräva ned sig och analysera de bolag som jag eventuellt kommer satsa långsiktigt på. Och med rådande marknadssituation så finns det väldigt mycket attraktivt att välja på. Det gäller, som vanligt, bara att välja rätt i hur placeringarna ska formeras. Jag har även formerat om min budgetering och säkrat upp en aning större buffert för privat bruk. Detta kommer leda till att jag kan höja min månatliga sparkvot än mer än vad den låg på innan.


De bolag som för tillfället är de där det finns substantiella belopp investerade i är fortsatt Gaming Corps och Sprint Bioscience. GC inte rapporterar förrän 26:e maj och för mitt eget nöjes skull så har jag påbörjat en kartläggning av bolaget och hur förutsättningarna ser ut för året och framåt. När det kommer till Sprint Bioscience så är det nog ändå så att det snart börjar lukta milstolpar i vissa projekt. Förvisso rör sig detta rimligen, med branschens mått mätt, om kaffepengar givet att utvecklingen fortfarande är tidig. För mer information hänvisas till presentatione av Erik Kinnman hos Naventus. Den finns här!


Utöver detta så har jag återigen gått tillbaka och kollat igenom de bolag som jag har på aktiv bevakning. Av en ren händelse så ramlade jag dock över spelstudion/utgivaren Zordix. Utöver iGaming så är Gaming något som är av mycket stort intresse. Här är en bevakningspost tagen enbart på grund av bolaget presterat proforma- siffror (de siffror som hade rapporterats om alla förvärv hade varit inkluderade) och då framstår bolaget som helt galet billigt. Här ska sägas att jag enbart flyktigt har gått igenom bolagets alla delar men det framstår definitivt som ett betydligt mer attraktiv bolag än, låt säga, Enad Global 7 eller Thunderful. Det är definitivt en kandidat för portföljen och jag har faktiskt redan nu tagit en ansenlig bevakningsposition i jämförelse med den tusenlapp som jag brukar investera i ett första skede för att känna på hur det känns att vara ägare.


Däremellan har det inte hänt så mycket. Det är fortfarande många av de bolag jag följer som ska bevisa ett antal parametrar innan det känns attraktivt på riktigt att lägga sina pengar i dem. Visst, med tanke på att mycket på marknaden upplever prispress så skulle det till och med kunna bli relevant att plocka in ett välskött, större bolag som gått ner rejält i värdering. Men då ska det vara ett riktigt bra läge, annars vill jag inte kompromissa med möjligheten att verkligen följa med och lära sig på ett mindre bolags resa. Största kandidat att ta plats utöver redan nämnda bolag är fortfarande Qbank, men även JS Security har seglat upp och blivit en intressant kandidat. Sedan ligger trots allt Lohilo och lurar men där är jag fortsatt tveksam.


Det var en kort uppdatering kring hur tänket kring portföljen utvecklats sedan Spiffbets uttåg. Tills nästa inlägg;


Ha dé!


/Jeppe

bottom of page