top of page
  • Skribentens bildJesper Andersson

Intressanta rapporter från spelbolagen kommande vecka!

I den ständigt pågående analysen kring bransch och bolag så skulle nog gemene investerare också hålla med om att det är en mycket god idé att också hålla ett getöga på hur det går för konkurrenterna. Spiffbet rapporterar som bekant den 24 februari vilket är i slutet av rapportperioden. Det finns fördelar och nackdelar med det, oaktat detta så innebär det att de större operatörerna hinner avlägga sina rapporter. För egen del ger det mig en uppfattning om hur branschen går samt vad jag själv kan förvänta mig för utveckling i Spiffbet. Där tåls det att sägas att det finns bolagsspecifika skillnader som kan göra att siffrorna skiljer sig markant. Ändock ger det ändå en viss helhet i hur hett iGaming är för tillfället.


Så utan vidare omsvep kommer de datum jag själv har printat in i kalendern:

Kindred 9 februari (onsdag)

Betsson 10 februari (torsdag)

LeoVegas 11 februari (fredag)

Sedan inkommer även Angler Gaming med sin rapport den 17 februari.


Även om Spiffbet rättmätigt har tagit rejält med stryk i sin aktiekurs sedan Q3:an avrapporterades så är de långtifrån ensamma om att ha mottagit detta i sina aktiekurser. Samtliga nämnda bolag handlas till multiplar under 1,5 i p/s, medan inget av dem når över 7 i p/e (förutom LeoVegas som sticker ut med runt 60 även om de är nära varje rapport på att kapa denna rejält). Att spelbolagen, och då operatörerna i synnerhet, har haft en marknad emot sig under 2021 är därmed att betrakta som mer eller mindre ett faktum. När till och med en leverantör som Evolution (som för övrigt också rapporterar den 9:e) skakar ordentligt trots lysande siffror och en utveckling som visar prov på allt annat än att stanna av, så går det verkligen att anse att marknaden för tillfället är ljummen i detta segment. Detta i en bransch som globalt spås öka i tvåsiffriga tal de närmaste åren. Visst återfinns alltid de regulatoriska riskerna, men för den som söker tillväxt till relativt låga multiplar så borde iGaming- branschen vara given att ta sig en titt på.


För iGaming- entusiaster är kommande vecka att betrakta som lilla julafton då det kommer att bjudas på mängder av ny information som kommer guida för den närmaste framtiden. Förhoppningsvis börjar de oroligheter som tyngt marknaden under 2021 visa prov på att arbetas bort. Men vi får som vanligt vänta och se när facit väl är i hamn!


Tills nästa inlägg, ha dé!


/Jeppe


bottom of page