top of page
  • Skribentens bildJesper Andersson

Hyperintressant nystart för #Sparpodden!

Nordnets Sparpodden är den podcast som jag personligen lyssnar på allra mest. Till och från tillkommer FillorKill, Börspodden, Avanzapodden och Market Makers (och ibland till och med något från RikaTillsammans) men Sparpodden lyssnar jag på nästan varje vecka. För egen del har det mer eller mindre blivit tradition att lyssna på veckans avsnitt när veckohandeln är gjord (vilken alltid görs på onsdagar) i bilen på väg hem.


Podden har haft olika programledare sedan start och därmed naturligt även lite olika karaktär på hur de har varit upplagda. Pionjärerna Jan och Günter testade sig fram något enormt och det var tvära kast mellan avsnitten. Däremot var det alltid sprängfyllda med information och värdefulla tips, trots det ibland brokiga upplägget. Därefter har det tuggat på och varje ny programledare har alltid adderat något bra till programmet.


Alexander Gustafsson (ibland tillsammans med Frida Bratt) är dock den som verkligen har förädlat konceptet och gett podcasten en självklar plats i det makabert breda och kvalitativa utbud av poddar som idag finns. Vältalig som få, med bra frågor och tydliga upplägg, har gjort att lyssningarna upplevts behagliga, givande och makalöst intressanta (även om ämnen som jag personligen är föga intresserad av). Det är med blandade känslor som jag nu ser att Alexander kommer att lämna över stafettpinnen. Trots allt så har rösten och upplägget verkligen cementerats efter jag vet inte hur många lyssningar. Förståelsen för att man vill gå vidare och testa något annat är dock stor. Han har trots allt gjord ett antal hundra avsnitt.


Vem är det då som tar över? Jo, ingen mindre än Ara Mustafa som huserat på EFN Marknad. Det programmet har han allt som oftast levererat till 110%, så det ska bli enormt spännande att se vad han kan göra i Sparpodden framgent, men även i de andra delar som det innebär att vara investeringscoach.


Första avsnittet lyssnade jag på idag, och även om det än så länge inte känns lika naturligt att ha Aras röst i öronen (kanske för att varken han eller jag är varma i kläderna med det) så var avsnittet med Castellums Rutger Arnhult knivskarpt och hyperintressant. Riktigt roligt, och budskapet får väl ändå anses vara att trots risker och mörka moln, så finns det ett ljus i tunneln (utöver den gedigna kunskap som Arnhult förmedlar). Kudos! Det här kommer att bli spännande att följa.


Länk till dagens avsnitt, youtube: https://youtu.be/CzN_WgBdQXQ

Länk till dagens avsnitt, spotify: https://open.spotify.com/episode/77WMvESfUYTZtC0Q32hTC5?si=56bd4a1226804883


Tills nästa inlägg, ha dé!


/Jeppe

bottom of page