top of page
  • Skribentens bildJesper Andersson

Helt plötsligt var inte portföljen så viktig...

Jag hade sett fram emot den här veckan. Jag hade intressanta rapporter att läsa, analysera och begrunda för att skapa mig en bild av hur mina investeringar potentiellt skulle bli framgent. Jag hade förväntningar, högst rimliga, på att bolagen skulle gå åt rätt håll, men än så länge vara några steg från den efterlängtade vinsten. Jag väntade mig fortsatt att det efterlängtade höjda värdet på portföljen skulle komma tillbaka, men att tecknen nu skulle vara tydliga att riskerna med fortsatt köp var lägre innan.


Det var innan Ryssland invaderade Ukraina.


Sällan har jag känt mig så maktlös i det nya kapitel som startats i Europa vars nyanser helt går i mörka nyanser. Det är alltså krig. På flera fronter har alltså Ryssland inlett en fullskalig offensiv för att införliva Ukraina i någon sorts forna Sovjetunion. Vart detta tar vägen vet ingen.


Det här blogginlägget har egentligen föga värde. I slutändan hjälper det ingen. Eller ja, det hjälper mig själv att ta in och bearbeta det som sker. Men det är också allt. Egentligen har jag inga ord stora nog för att beskriva de enorma känslostormar som rör sig. Och detta är från publiksidan, jag är inte ens där i skiten.


Analyser på Spiffbet, Gaming Corps och Bioextrax får vänta. Jag får se om de blir av.


Helt plötsligt är värdet på portföljen inte längre så viktig...


/Jeppe

bottom of page