top of page
  • Skribentens bildJesper Andersson

Högriskportföljen går in i rapportperiod!

Med Blick Global Group som rapporterar den 28:e så kickstartas högriskportföljens korta men likväl ruskigt intressanta rapportperiod för tredje kvartalet i år. Jag planerar att blogga om varje rapport i detalj för att försöka ge en syn av vad som går att förvänta sig framledes. Och likt sidans ledord så innebär detta att varken hausse eller baisse kommer tillämpas.


Datumen jag har att följa är:

Blick Global Group, 28 oktober

Gaming Corps, 16 november

Spiffbet, 18 november


Givetvis är det spännande att återigen få stifta bekantskap med rykande färska siffror tillsammans med VD:s uttalande kring hur verksamheterna löper. Jag har högst modesta förväntningar på förstnämnda två. Blick Global, som är mitt klart osäkraste innehav, går precis in i en ny tid där oket av deras historik till sist har städats ur. Det har kostat mycket pengar och framförallt har det kostat förtroende. Går det att inom några kvartal utläsa att skutan på allvar vänt så kan det vara intressant att hänga med. Fokus är framförallt på Wiget och att deras siffror på allvar kommer in i den tillväxttakt man har som mål att bolaget ska göra. Angående OMI Gaming så kommer det, utifrån vad jag vet efter att ha följt både Gaming Corps, Fantasma och LL Lucky Games, ta tid innan det blir någon utväxling att tala om gällande intäkter. Fokus framöver gäller alltså vilka avtal de skriver och vilket distributionsnät de bygger samt vilka produkter de släpper.


Gaming Corps är svårt. Bolaget är fortfarande i skarp uppbyggnad och även om svarta siffror är målet för ägarna tillika bolagets ledning och styrelse så kommer det framledes även att vara stort fokus på bolagets distribution samt hur lyckad den blir. Bolagets ledning har hittills agerat extremt förtroendeingivande och riskaversivt men jag hoppas att den naggande goda försmak bolagets Q2:a gav enbart är starten för en mycket större tillväxt. Utvecklingen har varit skakig sedan ägarkollektivet tog över bolaget men min känsla är att allt fler pusselbitar faller på plats allt snabbare. Visst, det är inte några häftiga försäljningssiffror att tala om ännu, men det finns många andra parametrar som går åt rätt håll, är högintressanta att analysera och som på sikt kommer ge förutsättningar för att tjäna stora pengar. Framförallt har man nu ett riktigt brett, potentiellt distributionsnät samtidigt som många namnkunniga aktörer har visat intresse för deras produkter.


Spiffbet, tillika största innehavet med marginal, har goda förutsättningar för att visa sitt första positiva resultat någonsin i Q3. Det är absolut inte säkert att det blir så och de riktigt avgörande förändringarna träder inte i kraft förrän i Q4, men förutsättningarna finns där. (Mer om Spiffbets nya avtal finns att läsa om i förra inlägget: https://www.aktiebroder.com/post/spiffbet-kritar-på-avgörande-avtal-med-together-gaming) Att vara operatör på en marknad som är så konkurrensutsatt som iGaming är inte lätt, men Spiffbet har med sin ambitiösa plan faktiskt verkat lyckas och jag tycker att förutsättningarna framgent ser riktigt ljusa ut. I övrigt ligger mycket i pipen där samarbetet med Together Gaming blir intressant att följa. Rhinos utveckling, Copacabanas motsvarande i Sydamerika samt Metal Casinos lansering i Spanien får också anses ska ha en del av strålkastarna. Vi får helt enkelt se om det blir anledning att jubla när året är slut.


Mycket iGaming och spelnyheter alltså. Och som vanligt tåls det att påpeka att det är disclaimer, disclaimer och åter disclaimer på dessa innehav. Det är dessutom riktiga småbolag och vanligtvis rejält illikvida i handeln vilket är något man bör tänka på som investerare. Jag råder för övrigt de allra flesta att överhuvudtaget inte ens kasta en endaste blick på min portfölj då den inte är rationell. Men det är också där som det verkligen går att lyckas och jag inbillar mig att det är realistiskt om man bara är villig att lägga ner tiden som krävs för research och uppföljning av bolagen samt att magen kan tåla en hel del volatilitet. Den tanken attraherar mig.


Som sagt, få rapporter, men desto viktigare sådana.


Tills nästa inlägg, ha dé!


/Jeppe

bottom of page