top of page
  • Skribentens bildJesper Andersson

Gaming Corps fortsätter på den inslagna vägen att leverera intressanta avtal med hög potential!

Turnaround- projektet Gaming Corps tog sin nuvarande form 2018, men man kan egentligen säga att bolaget hade påbörjat den resan långt innan i samband med att den uteblivna succén för spelet The Descendant blev ett faktum för marknaden. Detta skedde dock med ett mindre lyckat resultat. 2018 var dock starten för nuvarande ledning och styrelse, samt den väg man stakade ut i att fokusera mer mot iGaming för att uppnå svarta siffror.


Den utvecklingen har pågått oförtrutet sedan dess och har varit en minst sagt skakig resa, även om den hela tiden tagit tydliga kliv framåt. De finansiella resultaten har hittills uteblivit medan utveckling och tillväxt har legat i fokus. Tillväxt i kompetens, tillväxt inom distributionskapacitet och med detta så småningom även tillväxt inom potentiell intjäningsförmåga.


Jag må låta som en gammal grammofonskiva som spelar samma stycke om och om igen vid detta laget, men lik förbannat är det värt att påminna sig gång efter annan om att en iGaming- leverantör inte är någonting utan sitt nätverk av anslutna operatörer och aggregatorer. Det måste komma på plats för att bolaget framgent ska kunna få ut sin produktportfölj och få den exponerad i det ganska smala skylfönstret som operatörerna ändå har. I samma veva är det också värt att poängtera att för att bolaget i överhuvudtaget ska komma ifråga hos en operatör så behöver det finnas en attraktiv produktportfölj.


De första spelen Gaming Corps levererade (Book of Pirates och Jellos, 2020) hade i ärlighetens namn ett större symbolvärde för ägarna, partners och bolaget själva, än vad de hade i den kommersiella motsvarigheten. Efter den oerhört krampaktiga releasen av Undead Vikings är min åsikt att det markerade ett kvalitetsskifte och det var även därefter som det även bjöds på nyheter angående ATG:s exklusivitet samt den utökade satsningen på ytterligare produktlinjer utöver de traditionella slottarna. Ett arbete som definitivt har börjat bära frukt och jag tycker att Gaming Corps börjar komma dithän där de faktiskt besitter en produktportfölj som tillför marknaden något nytt, roligt och spännande.


Inte minst anser jag att den mängden avtal bolaget skrivit med välrenommerade aktörer i branschen definitivt indikerar att det finns intresse. Vi vet sedan tidigare att både Kaizen Gaming och Betsson ligger i pipeline att integreras samt att det ligger visst exklusivt arbete inom ramen för detta. Vikten här ligger i att det är stora och välkända operatörer som bolagets produkter så småningom kommer att få möjligheten att synas genom. Och inom perioden av lite mer än en månad så går det att lägga till ytterligare tre viktiga samarbeten; innan jul landades ett avtal med PAF, en riktig långkörare inom branschen med betydande ställning i Norden, Baltikum och Spanien. I januari tillkännagavs samarbetet med SkillOnNet, en välrenommerad plattformsleverantör i framförallt Norden, där jag själv haft nöjet att vara kund i och med Spiffbets ägande av Metal Casino som ligger på deras plattform. Och i slutet av denna veckan fick marknaden veta att bolaget ingått ett distributionsavtal med plattformsleverantörern och operatören White Hat Gaming som har en stark position i Storbrittanien och som nu lägger resurser på att växa i USA. Genom att syna samtliga avtal som Gaming Corps skrivit sedan den aktiva försäljningen startade så smått under 2020 så når de stora delar av de riktigt stora marknaderna för iGaming, och de gör det tillsammans med starka varumärken från kända operatörer som står i frontlinjen.


Visst klämmer skon fortfarande (rejält dessutom) att integrationen hos aggregatorn Relax Gaming än så länge inte har tillkännagivits vara klar. Relax Gaming har en oerhört stark ställning som grossist av spel till många operatörer och konkurrensen från deras spelbibliotek får anses vara stenhård. Ändå är det här som många ingångna avtal kommer att kunna gå från ax till limpa, av den enkla anledningen att många operatörer efterfrågat integration just från Relax. Den är därmed viktig att få till i närtid. För så länge bolagets produkter står utanför deras distribution, så står också bolaget utanför möjligheterna det medför. Men grundbulten i den framtida intjäningen för Gaming Corps ligger i vilka aktörer man skriver avtal med och man kan lugnt säga att man kommit en lång väg sedan det fallfärdiga bolaget började repareras 2018.


Jakten mot svarta siffror fortsätter...


Sedan vill jag ta tillfället i akt att nämna Sprint BioScience innan jag avslutar för kvällen. Personligen är jag absolut lekman i de områden de rör sig i och där kan jag med all säkerhet säga att jag inte kan slå marknaden i kunskap (än). Men jag vill samtidigt ha viss exponering mot sektorn då där finns betydande potential och Sprints strategi i att ta fram läkemedel till preklinik för att sedan licensiera ut dem till de stora läkemedelsbolagen är något jag fastnat för. Samtidigt tåls det att sägas att ett framtida beslut om att bygga en position i det här bolaget kräver en medvetenhet kring tre saker från mig som investerare:

1. många av deras preparat kommer att stupa på vägen vilket gör att värdena i licensavtalen aldrig kommer att realiseras.

2. trots en strategi om att ta fram många och högkvalitativa preparat så är läkemedelsutveckling baktung, dvs de stora intäkterna ligger långt fram i tiden när stora milstolpar uppnås samt när produkterna är ute på marknaden.

3. även om bolaget lyckas med sin strategi så ser jag det som sannolikt att de kommer behöva kapital under resans gång innan licensavtalen eventuellt börjar generera betydande intäkter.


Med detta i bagaget vet jag fortfarande inte om det är rationellt av mig att köpa mer andelar i företaget, just av den enkla anledningen att lönsamheten ligger så långt bort. Samtidigt går det också att se det ifrån perspektivet att man köper det billigt nu, och när bolagets långsiktiga strategi väl briljerar om fem år så är tongångarna något helt annat. Men riskerna med läkemedelsutveckling är definitivt något jag måste läsa på mycket (!!!) om samt stålsätta mig emot. Volatila kurser har jag, hehe, redan bra erfarenhet av, på gott och ont.


Nåja, medan Sprint och S2 får fortsätta koka ett tag till i huvudet, så är det desto intressantare för Spiffbet och Gaming Corps som är mina större bet för tillfället. Med efterföljande integrationer från GC:s avtal så kan 2022 bli riktigt intressant.


Tills nästa inlägg, ha dé!


/Jeppe




bottom of page