top of page
  • Skribentens bildJesper Andersson

Fler intressanta rapporter i februari att hålla ögonen på!

Jag nämnde i senaste inlägget, där jag startat med en liten summa på Savelends plattform, om ett antal rapporter jag kommer hålla ögonen på nu under februari. I samband med att Bergs kom in nu under veckan (vilket för övrigt var en ganska okej rapport) så började jag dammsuga min bevakningslista ytterligare.


Då det är rapportsäsong, och då mycket vatten har runnit över broarna under 2022, så kommer det bli mycket intressant att se vart de svenska småbolagen står efter sådant omvälvande år. Utan vidare omsvep så kommer här ytterligare ett antal bolag, med en kort motivering.


Acroud: Ett affiliate-bolag som verkar ha fått rätsida på sin affär. Inte alls högt värderat sett till sin omsättning och har en affärsmodell, som lyckad, innebär mycket fina vinstmarginaler. VD är Robert Andersson som rattat Enlabs och Catena Media (medan de fortfarande var stekheta). Högt insiderägande är ett plus.


Brilliant Future: Saas- bolag inom medarbetarundersökningar. Har ökat sina återkommande intäkter snabbt, men samtidigt minskat sina konsultbaserade sådana. Icke lönsamt idag, men nyligen genomförd emission ska garantera resan till positiva kassaflöden. Spännande ägarlista. Kan dessvärre för lite om den i nuläget, men givet att de lyckas nå sitt mål om positivt resultat så ser bolagets värdering verkligen billig ut.


Infracom: Hittade bolaget i mitt twitterflöde, det ena ledde till det andra, och nu vill jag lära mig mer om bolaget. Förvisso handlas bolagets aktie idag till en förhållandevis hög multipel och förvärvsstrategin kan definitivt anses vara något obeprövad. Vid lite närmre anblick är bolagets organiska tillväxt mycket låg, vilket gör att den främst nås genom förvärv. Inte aktuellt för en intåg.


Moberg Pharma: Jag ska egentligen ge fan i den här branschen, lik förbannat så har bolaget en historik som ändå vittnar om att det har skett stort värdeskapande. Tanken är att detta ska ske igen med en ny produkt. Jag får lite Intervacc-känsla. Bolaget har en enorm potential och produkten är mer eller mindre redo att börja säljas, däremot har man egentligen ingen aning om hur marknaden kommer motta dem. Aktien kan snabbt bli äcklig dyrt om det visar sig att det finns gensvar, likaså kan den bli äckligt billig om det visar sig att det inte fungerar.


M.O.B.A Network: En intressant spelare på Gaming-marknaden som samlar stora communitybaserade sajter för populära spel under ett hus. Har följt till och från sedan 2020 och de har gått från att vara ett riktigt "wild bet" till att vara ett riktigt bolag. Lönsamt med starka finanser i ryggen gör att bolaget fortsatt kommer kunna köpa liknande tillgångar som de redan förvärvat.


Scout Gaming Group: Ett mycket intressant bolag som tillhandahåller en väldigt bra produkt, som dock inte rosat marknaden. Är det på väg att bli ändring på det? Nja, åtminstone inte i det korta, men jag följer likväl utvecklingen, numer från sidlinjen.


Med detta skrivet så är rapportsäsongen genast ännu mer intressant. Huruvida den ger klartecken kring vissa bolag eller enbart skapar med huvudbry återstår att se!


Tills nästa inlägg, ha dé!


/Jeppe

bottom of page