top of page
  • Skribentens bildJesper Andersson

Den där förbannade tredje hörnstenen...

Det verkar inte bara vara en utmaning att sprida sig till fyra bolag, vilket initialt var min utmaning när jag satte min strategi. Jag har även svårt att hitta det där tredje bolaget som ska kännas helt rätt att äga. Någonstans är detta ändå angenäma problem och till viss del indikerar det att det ändå finns en hel del boxar som behöver kryssas av för att bolaget ska förtjäna sin plats i portföljen.


Jag har sagt mitt om Spiffbet och Gaming Corps tidigare, där jag väntar mig spännande Q3 och Q4 för Spiffbet gällande resultaten medan Gaming Corps kassa, utveckling och distribution ligger i fokus för kommande kvartal. Så långt allt väl, där har jag även så bra koll som en utomstående aktieägare kan ha vilket gör att eventuella oenigheter om bolagens värde kan hanteras (och har så gjorts hittills). Båda bolagen är dessutom oerhört bra med att kommunicera till marknaden vilket är en viktig grundbult för egen del och en helt avgörande parameter för att kunna behålla bolagen även när marknaden är grinig.


Men sedan är det turbulent utöver dessa två. Varför låter jag vara osagt och man kan endast spekulera kring om det har att göra med bristfällig kommunikation, förändrade förutsättningar och så vidare. Jag har ett antal intressanta kandidater sedan tidigare, men det är alltid någonting som i slutändan gör att jag undviker att trycka på köpknappen, alternativt säljer kort efter då det helt enkelt känns "surt".


Jag trodde mig äntligen ha funnit den tredje hörnstenen när jag köpte en mindre post i Blick Global Group för några veckor sedan. Rapporterna i år har verkligen inte varit där de ska och även om jag lidit betydligt mindre än ägare som var mer i årets början rent kursmässigt, så fanns (och finns) där ändå en i grunden positiv känsla för bolaget. De rapporterade sin Q3:a förra veckan och inlägget jag skrev finns att läsa i sin helhet här: https://www.aktiebroder.com/post/tungt-kvartal-för-blick-global-group. Mitt första intryck var helt riktigt att nu jäklar gäller det bara att ha tålamod då det kommer att släppa framöver. I samma veva inledde jag dock återigen en grundlig analys och drog igenom samtliga rapporter och viktigare pressmeddelanden sedan 2018 och sov på saken. Man kan lugnt säga att tankeverksamheten har varit febril. Jag vill se vad en rensad balansräkning kan göra för bolaget, men det blir så plågsamt tydligt när man drar igenom historiken att det har missats prognoser gång efter annan, samtidigt som kommunikationen mer än en gång varit märkligt formulerad för att få verkligheten att framstå som ljusare än vad den verkligen är.


Det är möjligt att jag kommer missa världens bästa iGaming-inkubator här, men den post jag tog är inte värd att behålla och därmed kommer den att säljas med en ganska saftig förlust. Därmed har jag omvärderat värdet i att ligga kvar till Q1 som betydligt lägre än vad jag först ansåg. Jag står förvisso fortfarande fast vid det jag skrivit om bolaget då det enbart är min uppfattning som förändrats kring företaget.


Det här är givetvis fruktansvärt frustrerande för min egen del då jag kastar många timmar av arbete och research rakt ner i papperskorgen ännu en gång. Och frågan om det inte är bättre att investera i stabilare bolag är ständigt närvarande. Där vet jag dock att jag kommer tycka det är tråkigt om jag går in i dem. Så det här får återigen bli "läropengar" samtidigt som det får ses som en del i resan som sparare och investerare.


Vad bolag nummer tre kommer att bli har jag ingen aning om för tillfället och jag har inte köpt in mig i något testägande heller. Det jag dock har under aktiv bevakning är Ratos, Savelend, LL Lucky Games samt NEVI. Huruvida det blir något av detta får vi helt enkelt se. Spännande är det lik förbannat, frustrerande och irriterande är det än mer. Det kommer säkert finnas anledningar att återkomma till detta.


Tills nästa inlägg, ha dé!


/Jeppebottom of page