top of page
AEnB2Uo5-4HeHUAugcncLS2G8C5GszMBidbo8hKkZdvSZv1doWwCh3AVPTTsllVqffUOI7CeehhhhrDGtT4VcdkRej
Men with Calculator_edited.jpg
Computer with Graph_edited.jpg

Vad kul att du hittat till vår del av internet!

Letar du efter professionell rådgivning, skarpa tips på kapitalförvaltning, avancerade beta-tal och allt annat finansiellt mumbo-jumbo?  

Då har du dessvärre hamnat otroligt fel... MEN!

Låt dig för den sakens skull inte avskräckas! Vi är två bröder med ett brinnande intresse för privatekonomi, sparande och investerande. Vi utger oss inte för att vara några proffs inom dessa områden. Tvärtom, vi är två amatörer med en idog vilja av att testa, lära oss, göra misstag och därefter rätta till dem. Vår förhoppning är att det kommer att bli en underhållande (och förhoppningsvis inte alltför omtumlande) resa att följa. 

 

Den äldre brodern Jesper är en före detta korsbandsrehabiliterande, elitförberedande fotbollsspelare, ständigt levande med baktanken om att försöka tona ner sin egen hybris. Är en utpräglad träningsnarkoman och teknik- och spelnörd ut i fingerspetsarna. Lider av att ha alltför många brinnande intressen som pockar på uppmärksamheten samtidigt som tiden aldrig riktigt verkar räcka till. Anser att det skrivna ordet är det bästa sedan skivat bröd och älskar att konstruera överdrivet avancerade meningsuppbyggnader bestående av svåra ord. Arbetar till vardags i matbutik där väckarklockan ringer mäktigt tidigt många av veckans dagar.

Den yngre brodern Oskar är också en förlegad fotbollsspelare fast på betydligt lägre nivå. Trots den något lägre nivån på hans tidigare sportiga karriär, så har det inte stoppat honom från att, i över två års tid, i alla fall fundera på att göra en så kallad "comeback". Utöver detta är han en person med stora och många intressen, allt från teknik och spel till jonglering och nu på senare tid även investeringar. Vid sidan om alla dessa intressen så studerar han också på heltid där han utbildas inom teknik och företagsamhet. Där ringer väckarklockan som tidigast 08.00 men helst lite senare. 

Allt det vi skriver om på denna sidan är våra egna åsikter, egna analyser och egna tankegångar som leder fram till våra beslut. Detta ska inte misstas för finansiell rådgivning då vi inte med sysslar med sådant. Vi sysslar heller inte med haussande eller raketer på våra innehav. Bloggens och sajtens syfte är att påvisa en lärandeprocess samt att vara en historieskrivning för oss själva i hur vi tidigare har fattat beslut och tänkt i olika situationer. Därav finner ingen av oss något värde i att skriva upp våra innehav, dölja dåliga investeringar eller att få korkade budgetbeslut att låta som något bra. Det kommer helt enkelt inte att gagna oss någonstans.

 

Och det är där du som läsare kommer in i bilden. Du är varmt välkommen att följa vårt lärande, förhoppningsvis få lite nya insikter på vägen och kanske bidra själv med egna bra och konstruktiva råd, tips och trix. Genom upp och nedgångar, förluster och vinster, tvivel och övertygelser….

 

Nu borrar vi, häng med !

 

/Jesper & Oskar

DSC_0101 (2)_edited.jpg
sunset-4901584_1920_edited.jpg
Black on White.png
bottom of page